Kesellabröd



Ett lite annorlunda bröd - bakat i en rund bakform!! Det blev supergott, och eftersom man äter det som en tårtbit känns det på något sätt lite lyxigare...

Receptet är från arla.se

3.5 dl vetemjöl special
3.5 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 dl solroskärnor
1 tsk salt
3 dl vatten
½ dl Arla® smör-&rapsolja
250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
1 dl solroskärnor till formen

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, smör-&rapsolja och kvarg. Smörj en rund bakform, ca 1 ½ liter och ströa med solroskärnor. Klicka i degen. Strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det kallna.

Ha en bra tisdagkväll!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0