Chokladbiscotti

Receptet till den här chokladbiscottin hittade jag på bloggen BakeCake. Superfin blogg, och supergoda biscotti!

Jag tycker att biscotti är godast när de inte torkar så länge i ugnen - eller inte alls. När de är sådär härligt sega. Jag vet att man då tappar hela grejen med biscotti, men vad sjutton!

Receptet:
Det blir ungefär 70 stycken

150 g sötmandel
75 g smör
3 dl socker
6½ dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
75 g hackad choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta mandel i en torr stekpanna, och låt det sedan svalna
Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål, och sikta sedan ner det i ägg smeten.
Tillsätt mandel och den hackade chokladen.
Blanda till en deg och dela den i fyra bitar.
Forma till längder, eventuellt kan du behöva lite extra mjöl till utbakningen. Lägg två längder på varje plåt.
Grädda i 20 minuter.
Ta sedan ur dem och skär dem i sneda bitar.
Sänk ugnsvärmen till 100 grader och torka den där så länge du tycker är lagom! 15-40 min.





Jag och syster tog sedan en mysfika, med solen som lyste på all snö utanför fönstret!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0