Frozen youghurt

Det här kommer absolut att bli min favorit till sommaren! Gott och nyttigt - på samma gång. Hur ofta händer det undrar jag? Inte så ofta va?

Här är i alla fall receptet som räcker till 4 personer:

200 g bär
½ dl naturell youghurt
2 msk flytande honung
ev lite råsocker att strö över


Chokladbiscotti

Receptet till den här chokladbiscottin hittade jag på bloggen BakeCake. Superfin blogg, och supergoda biscotti!

Jag tycker att biscotti är godast när de inte torkar så länge i ugnen - eller inte alls. När de är sådär härligt sega. Jag vet att man då tappar hela grejen med biscotti, men vad sjutton!

Receptet:
Det blir ungefär 70 stycken

150 g sötmandel
75 g smör
3 dl socker
6½ dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
75 g hackad choklad

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta mandel i en torr stekpanna, och låt det sedan svalna
Rör smör och socker poröst, och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en skål, och sikta sedan ner det i ägg smeten.
Tillsätt mandel och den hackade chokladen.
Blanda till en deg och dela den i fyra bitar.
Forma till längder, eventuellt kan du behöva lite extra mjöl till utbakningen. Lägg två längder på varje plåt.
Grädda i 20 minuter.
Ta sedan ur dem och skär dem i sneda bitar.
Sänk ugnsvärmen till 100 grader och torka den där så länge du tycker är lagom! 15-40 min.





Jag och syster tog sedan en mysfika, med solen som lyste på all snö utanför fönstret!


Kesellabröd



Ett lite annorlunda bröd - bakat i en rund bakform!! Det blev supergott, och eftersom man äter det som en tårtbit känns det på något sätt lite lyxigare...

Receptet är från arla.se

3.5 dl vetemjöl special
3.5 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
2 dl solroskärnor
1 tsk salt
3 dl vatten
½ dl Arla® smör-&rapsolja
250 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt
1 dl solroskärnor till formen

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, smör-&rapsolja och kvarg. Smörj en rund bakform, ca 1 ½ liter och ströa med solroskärnor. Klicka i degen. Strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp brödet och låt det kallna.

Ha en bra tisdagkväll!!

Tema bukett

En skoluppgift på temat "flora och fauna"!



Rosa nejlikor
vita nejlikor
orangea liljor
vaxblomma
20 rosa tulpaner
pärlhyacintslökar
björngräs
blåbärsris
läderblad



Syrener!

Första syrenerna för i år! Vad himla glad man blir:D

En begravnigsdekoration vi fick beställning på i skolan, som jag gjorde!





vita syrener
10 st små lime rosor
10st små rosa rosor
rosa nejlikor
vita och rosa ranunkler
björngräs
körsbärskvistar

den här formen är den allra finaste på begravning tycker jag. Det blir luftigt och härligt, och främst: inte traditionellt!

Härlig lördag på er!

RSS 2.0