Mumsigt knäcke



På jullovet passade jag på att baka knäckebröd, något jag tänkt göra länge. Det tar tid att kavla, men blir såå gott!!

Receptet är från Leila Lindholms bok A piece of cake

5 dl mjölk
½ msk honung
½ msk ljus sirap
1 tsk salt
10 g jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

1. Värm mjölk, honung, sirap och salt till fingerljummet, max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en elastisk deg.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Jäs degen i bunken i ca 1 timme.
6. Kavla ut supertunna kakor på ett bakbord med mycket mjöl. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 3-4 minuter tills de fått lite färg, vänd sedan på dem och grädda någon minut till.

Någon annan som har ett bra knäckebröds recept?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0