Rabarberflarn

Hejsan allihop!! Här har det vart tyst... Här kommer i alla fall ett super recept!

I somras kokade jag en hel del rabarbersaft, den mesta dracks upp direkt - men en lite burk med saft fryste jag in. Den burken har legat i frysen sedan dess, men i påskvärmen tyckte jag att det var värt att ta fram den!

De här kakorna blev kanon! Snabba och lätta att göra, men så goda!

Rabarberflarn:

Flarnen:
2dl socker
½dl grädde
½dl sirap
1½ dl smält margarin
2dl havregryn
2dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1msk vaniljsocker

Blanda samman alla ingridienser och klicka ut kakor på en plåt med gott om mellanrum - de flyter ut ordentligt! Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-7 min. Kolla ugnen hela tiden, för det går otroligt fort när de blir brända! ta ut dem och låt svalna helt inna du brer på smörkrämen

kräm:
50g smör
2msk koncentrerad saft
2tsk vaniljsocker

Ta ut smöret i förväg så att det är mjukt. Rör samman alltihop och bre ut jämt på kakorna. Bre på en, och lägg ihop med en som är ungefär lika stor.





Den fina, fina lådan är köpt på blomsterbutiken/inredningsbutiken Årstid i Jönköping som tyvärr har lagt ner nu. Märlet är Housedoctor:)

Hoppas ni har en härlig vår!! För det har jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0