Carrot Cupcakes

För att visa min praktikplats att jag verkligen tycker om dem så tänkte jag bjuda på fika idag! Det blev en lite omgjord version av Leila Lindholms Carrot ginger cupcakes. Florsockret tog slut, så det blev ungefär hälften så mycket som det ska vara. Därför blev frostingen blev lite gulaktig, men jag tänker att det blir nyttigare då! Jag hade heller varken valnötter eller lime hemma, så det struntade jag i.




Receptet, ca 16st:
3 ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1 nypa salt
1½ tsk malen kanel
1tsk malen kardemumma
2tsk ingefära
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morötter


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingridienserna i en egen bunke, och vänd sedan förisktigt ner det i äggsmeten.
4. Tillsätt olja och morötter.
5. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyl formarna 2/3 med smet
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Frosting:
60g mjukt smör
5dl florsocker (i mitt fall 2.5dl)
1tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost

1. Rör smör, ost, florsocker och vaniljsocker krämigt.
2. Bred frostinger över muffinsarna.





Jag garnerade ´mina med små pappersflaggor fastlimade på tandpetare:)

Kommentarer
Postat av: karin - trattoria

ser jättefina ut :)

2011-04-10 @ 22:52:59
URL: http://trattoria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0