Gerilla projekt - Dying planet

För några veckor sedan hade vi ett projekt i skolan i Gerillamarknadsföring. Vi skulle göra en installation att hänga/ställa någonstans här i Jönköping med ett politiskt budskap. Med tanke på rådande kärn - och koldioxid utsläpp valde vi miljöförstöring.









Den "döda" sidan ska föreställa den delen av jorden som vi redan har förstört - den andra sidan är den levande. Den döda sidan är vissna blommor som vi sprayade med glansspray och sedan rullade i jord.

KUL att få göra lite annorlunda saker också. Fast man kände sig som en riktig bov när vi smög omkring nere i centrum mitt på dagen och hängde upp den. Folk undrade vad vi höll på med!

Rabarberflarn

Hejsan allihop!! Här har det vart tyst... Här kommer i alla fall ett super recept!

I somras kokade jag en hel del rabarbersaft, den mesta dracks upp direkt - men en lite burk med saft fryste jag in. Den burken har legat i frysen sedan dess, men i påskvärmen tyckte jag att det var värt att ta fram den!

De här kakorna blev kanon! Snabba och lätta att göra, men så goda!

Rabarberflarn:

Flarnen:
2dl socker
½dl grädde
½dl sirap
1½ dl smält margarin
2dl havregryn
2dl vetemjöl
½tsk bakpulver
1msk vaniljsocker

Blanda samman alla ingridienser och klicka ut kakor på en plåt med gott om mellanrum - de flyter ut ordentligt! Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 5-7 min. Kolla ugnen hela tiden, för det går otroligt fort när de blir brända! ta ut dem och låt svalna helt inna du brer på smörkrämen

kräm:
50g smör
2msk koncentrerad saft
2tsk vaniljsocker

Ta ut smöret i förväg så att det är mjukt. Rör samman alltihop och bre ut jämt på kakorna. Bre på en, och lägg ihop med en som är ungefär lika stor.





Den fina, fina lådan är köpt på blomsterbutiken/inredningsbutiken Årstid i Jönköping som tyvärr har lagt ner nu. Märlet är Housedoctor:)

Hoppas ni har en härlig vår!! För det har jag!


Carrot Cupcakes

För att visa min praktikplats att jag verkligen tycker om dem så tänkte jag bjuda på fika idag! Det blev en lite omgjord version av Leila Lindholms Carrot ginger cupcakes. Florsockret tog slut, så det blev ungefär hälften så mycket som det ska vara. Därför blev frostingen blev lite gulaktig, men jag tänker att det blir nyttigare då! Jag hade heller varken valnötter eller lime hemma, så det struntade jag i.




Receptet, ca 16st:
3 ägg
3dl strösocker
3dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1 nypa salt
1½ tsk malen kanel
1tsk malen kardemumma
2tsk ingefära
1½ dl solrosolja
4½ dl rårivna morötter


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda de torra ingridienserna i en egen bunke, och vänd sedan förisktigt ner det i äggsmeten.
4. Tillsätt olja och morötter.
5. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyl formarna 2/3 med smet
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Frosting:
60g mjukt smör
5dl florsocker (i mitt fall 2.5dl)
1tsk vaniljsocker
100g philadelphiaost

1. Rör smör, ost, florsocker och vaniljsocker krämigt.
2. Bred frostinger över muffinsarna.





Jag garnerade ´mina med små pappersflaggor fastlimade på tandpetare:)

RSS 2.0