Boston Brown Bread

Andra brödet ut från Jorden runt på 80 degar...
DETTA MÅSTE TESTAS!!! Helt underbart, lagom segt, kladdigt och fantastisk smak!


Till ett stort bröd:
2dl vetemjöl special
2 dl rågmjöl
2 dl majsmjöl
½ tsk salt
3/4 tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
3/4 dl mörk sirap
4½ dl mjölk

Värm ugnen till 150 grader

Blanda alla torra ingridienser. Gör en grop och häll i sirap och mjölk. Rör till en tjock smet.

Lägg bakplåtspapper i en bakform och full till 3/4 med smet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 1 1/4 - 1 1/2 timme. Provstickan ska vara torr när man sticker ner den.

Som allt annat bakpulver bröd är det godast samma dag, men håller ändå ett par dagar.

/Linnea

Kommentarer
Postat av: Jenny,

Jag letar efter ett ganska så sött bröd. Hur är detta ??

Mvh Jenny.

2010-11-10 @ 18:39:57
URL: http://jcarpediem.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0