Foccacia

Det var ett tag sedan jag bakade Foccacia senast, men nu blev det av!

Gjorde hälften neutrala med bara olja, salt och timjan, och de andra med potatis och vitlök. Det var en hit måste jag säga!

Foccacia. Två stora eller fyra mindre.

25g jäst
3dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl special

potatis, vitlök kryddor

Smula jästen i en bunke och vispa ut med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman och knåda i några minuter.
Jäs degen övertäckt i bunken i ca 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Stjälp upp degen på bakbordet, dela i två eller fyra delar och knåda lite grand. Platta ut varje del till en rund platta, ca 1.5 cm tjock.
Jäs till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
Skiva potatis och vitlök tunt och strö över bröden. Stick fingrarna i degen så det bildas hål. Ringla över olivolja och strö över flicgsalt och timjan.
Grädda gyllene i mitten av ugnen ca 10 minuter.

receptet är från leilas bok A piece of cake



Bilden är tagen ute på balkongen i den fantastiska höstsolen!

/Linnea


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0