Kanelbullar med surdeg

Supergoda och lätta att göra! Dessvärre gick assistenten sönder mitt i knådningen, så då vart det bara att knåda för hand!

Receptet:


500 500 g mjölk
1100 1100 g vetemjöl
200 200 g socker
200 200 g smör (rumstempererat)
30 30 g jäst
20 20 g malen kanel
10 10 g salt
50 50 g ljus surdeg


250 250 g smör
250 250 g socker
Kanel

1 1 st uppvispat ägg
Pärlsocker


Häll alla ingredienser i degblandaren.

Kör först degen i 3 minuter på långsam hastighet.

Öka sedan hastigheten och kör i 7 minuter till.

Dela degen i två delar.

Kavla ut degen till en rektangel ca 60 x 40 centimeter.


Blanda smöret och sockret till fyllningen och bred på det. Se till att hela degen blir täckt. Vill man kan man ha mer fyllning. Det är en smaksak.

Strö över kanel.

Rulla till en rulle och skär i ca 1 cm breda skicor, och lägg i en pappersform i en muffinsplåt. Eller på en vanlig plåt.

Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 220 grader.


Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Sänk ugnen till 200 grader och grädda bullarna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0